Jakt- och vildmarksknivar som tål alla väder

Många varumärken idag följer trender och modeflugor, men det finns också dem som väljer att stå stadigt kvar i samma värderingar och traditioner som de alltid har gjort. Ett sådant företag är Fällkniven, som sedan 1984 har tillverkat knivar av hög kvalitet med rötterna djupt rotade i den norrbottniska myllan. Familjen som startade företaget har en lång tradition av jakt och fiske och deras erfarenhet i kombination med höga krav på design och funktion har gjort Fällkniven till ett välkänt och respekterat varumärke.

Fällkniven grundades ursprungligen av Peter Hjortberger och hans fru Ann, men dagens företagsledare är deras son, Jesper Voxnadahl. Han har fortsatt arbeta med passion och engagemang för att företaget ska utvecklas och växa. De har hela tiden varit driven av ambitionen att skapa en kniv som är så nära perfektion som möjligt. En kniv som fungerar varje gång, när den behövs som mest.

Varje Fällknivens produkt är i princip handgjord och varje enskild komponent har blivit utvald för att passa just den produkten. Deras knivar kan vara både starka och smidiga, då de tillverkas av väl valda material i kombination med avancerad teknologi. Med en Fällkniv i handen kan man känna kvaliteten och precisionen som används vid varje steg i tillverkningsprocessen.

Fällkniven tar mycket ansvar i sin produktion och använder endast certifierade material som är noggrant utvalda. De arbetar med minimala avfalls- och energianvändningsmål, för att ha så liten påverkan på miljön som möjligt. De använder också så få kemikalier som det bara är möjligt och har strikta regler för att säkerställa de miljömässiga kraven.

En av deras mest populära knivar är F1, en robust allroundkniv som har blivit en favorit för både jägare och överlevnadsentusiaster. Den har en tålig konstruktion och ett tåligt blad som gör att den klarar av tuffa arbetsuppgifter i en mängd olika situationer. Men Fällkniven tillverkar även andra klassiska modeller som S1, A1 och F2 som alla har fått mycket uppskattning från användare.

Sammanfattning

Vi kan konstatera att Fällkniven är ett genuint familjeföretag som inte kompromissar med kvaliteten på sina produkter. De har en passion för att tillverka knivar som ska hålla länge och som ska vara användbara vid alla tänkbara situationer. Fällkniven har en gedigen tradition och kunskap i bagaget men är också stolta över att använda sig av den moderna teknologi som finns tillgänglig. Med fokus på miljö och hållbarhet så är Fällkniven ett varumärke som det är lätt att ställa sig bakom. Vi kan se fram emot att se vad Jesper Voxnadahl och hans team ska fortsätta att skapa och vi kan med säkerhet säga att de kommer att fortsätta att leverera högkvalitativa produkter med den samma passion och engagemang som företaget har haft ända sedan 1984.